RRFC De Bokkerijders

VOLG ONS :

Chretien everaerts

Even voorstellen: Chretien is één van onze jeugdtrainers voor U12 – U16

 
Stel jezelf even voor.

Mijn naam is Chretien Everaerts en ben trainer van de U12, U14 en U16. Ik ben 47 jaar jong en geboren en getogen in Roermond.

Hoe ben je bij RRFC De Bokkerijders terecht gekomen?

Ongeveer een 25 jaar geleden was ik op zoek naar een andere teamsport. Ik kwam toen via via in aanraking met de rugbyclub in Roermond. Na een paar maanden ging ik door mijn rug gegaan op het werk en ben toen gestopt met rugby. Rugby is altijd wel blijven hangen. Een paar jaar later kreeg ik een telefoontje of ik zin had om het weer eens te proberen en vanaf die tijd ben ik blijven spelen met veel plezier.

Heb je zelf rugby gespeeld? Zo ja, waar?

Ja, ik ben begonnen op wing. Daarna heb ik een korte tijd als flanker gespeeld. Na een tijdje ben ik gevraagd of ik hooker wilde spelen. En ja, dit was mijn positie! Dit ben ik blijven spelen tot het laatst.

Waarom wilde je (jeugd)trainer worden?

Enkele jaren geleden heeft medetrainer Chris mij gevraagd om eens een keer mee te helpen met de training voor onze jeugd. Het was even wennen maar het beviel me goed.

Hoe bevalt het tot nu toe om jeugdtrainer te zijn bij RRFC De Bokkerijders?

Het is veel leren. Hoe leg je iets uit wat voor jou vanzelfsprekend is en hoe leer je dat dan iemand anders. Dat was en is nog steeds een uitdaging voor mij. Met de hulp van ervaren medetrainers zoals Chris en Anthony gaat dat steeds makkelijker. De reden dat ik het ben blijven doen, is dat ik een ander kan leren en begeleiden in wat ik al die jaren heb geleerd en aan ervaring heb opgedaan.

Wat hoop je met jouw team(s) te bereiken?

Wat ik hoop te bereiken met de teams, is allereerst dat ze de sport leuk blijven vinden. Dat de jeugd zonder problemen door kan groeien naar het volgende niveau en samen kunnen spelen met een ander team (cluster). Als het team de ambitie heeft om kampioen te worden, dan proberen we dat samen natuurlijk te verwezenlijken.