RRFC De Bokkerijders

VOLG ONS :

anthony dourthe

Even voorstellen: Anthony is één van onze jeugdtrainers voor U12 – U16

 

Stel jezelf even voor.

Mijn naam is Anthony Dourthe, geboren in Frankrijk, 42 jaar jong en in 2020 naar Nederland verhuisd. Ik woon in Asenray met mijn vrouw Jannie, mijn zoon en twee stiefzonen.

Hoe ben je bij RRFC De Bokkerijders terecht gekomen?

Mijn stiefzonen speelden al bij De Bokkerijders en ik kwam vaak kijken naar wedstrijden of trainingen, dus het was logisch dat ik aanbood om een handje te helpen bij de training.

Heb je zelf rugby gespeeld? Zo ja, waar?

Ik ben geboren met een rugbybal in mijn handen. Alle mannen in mijn familie spe(e)l(d)en rugby en ik keek altijd naar de wedstrijden van mijn vader. Rond mijn vijfde ben ik begonnen met rugby bij een kleine club genaamd “Chatenoy Rugby Club.” Vervolgens ben ik gaan spelen bij de grootste club uit de regio, “Racing Club Chalonnais.” Voor Racing Club Chalonnais heb ik, als semi-professional, 4 jaar gespeeld in de 3e Franse divisie (er zijn 12 divisies in Frankrijk). Ook heb ik als speler van deze club de U14 getraind. Na mijn tijd bij Chalonnais heb ik nog voor “US Dole” gespeeld in de 4e en 5e divisie. Ik heb mijn carrière beëindigd bij “Olympique Besançon“, waar ik ook trainer ben geweest van het tweede seniorenteam.

Waarom wilde je (jeugd)trainer worden?

Ik heb meer dan 30 jaar rugby gespeeld. De Bokkerijders jeugd trainen, is een manier om verbonden te blijven met de sport en alles te delen wat ik gedurende al die jaren in Frankrijk heb geleerd.

Hoe bevalt het tot nu toe om jeugdtrainer te zijn bij RRFC De Bokkerijders?

Dit seizoen (2023-2024) kan ik niet zoveel bij de training aanwezig zijn, omdat ik ‘s avonds Nederlandse les krijg. Het is mooi om te zien dat de kinderen gemotiveerd zijn en vorderingen maken. Met de andere jeugdtrainers (Chretien en Chris) heb ik een goede band en we vullen elkaar perfect aan. De sfeer is top en de club groeit dankzij de inspanningen van iedereen. Het voelt goed om hier deel van uit te maken!

Wat hoop je met jouw team(s) te bereiken?

Ik hoop de Bokkerijders jeugd technisch vaardig te maken en ook de waarden van het rugby, te weten solidariteit en discipline, bij te brengen. Het belangrijkste is dat alle kinderen plezier kunnen hebben en graag naar de club komen.