RRFC De Bokkerijders

VOLG ONS :

Wat is rugby nu eigenlijk?

Wat is Rugby? Een populaire en uitdagende sport wereldwijd

Rugby is een van de meest beoefende sporten ter wereld, zelfs in kleinere en minder bekende landen zoals Nederland. Deze sport is geliefd vanwege de combinatie van sportiviteit en lichamelijke inspanning. Ontdek hier de basis van het rugby en hoe het spel wordt gespeeld.

Het spel Rugby: Simpel landje veroveren

Rugby is gebaseerd op het eenvoudige concept van landje veroveren. Twee ploegen, bestaande uit vijftien spelers, waaronder acht voorwaartsen en zeven driekwarten, strijden onder leiding van een scheidsrechter om de ovale bal achter de laatste lijn op de grond te drukken.

Doel van het spel en spelregels

Het doel van het rugbyspel is het scoren van tries en kickgoals. Een try wordt gescoord wanneer een speler de bal achter de doellijn van de tegenpartij op de grond drukt, wat vijf punten oplevert. Na een try heeft het team recht op een conversie, een schop tussen de palen die bij succes twee punten oplevert. Een drop-goal kan ook gescoord worden, waarbij een speler de bal eerst uit de handen op de grond laat stuiten voordat hij deze tussen de palen schiet, wat drie punten waard is.

De ploeg met de meeste punten wint!

De duur van een rugbywedstrijd is twee keer 40 minuten. Het team dat uiteindelijk de meeste punten behaalt, wint de wedstrijd. Wil je meer weten over rugby en de regels? Raadpleeg de handige handleiding voor beginners (download hier) en/of bekijk onderstaand filmpje.