RRFC De Bokkerijders

VOLG ONS :

Guppen, turven en benjamins

De Guppen (U6), Turven (U8) en Benjamins (U10)

De Guppen zijn de allerjongste rugbyers op het veld. Op een zeer speelse manier maken deze 5-jarige kinderen kennis met de rugbysport. Ze ontwikkelen spelenderwijs de basisvaardigheden om goed en verantwoord rugby te kunnen spelen. Wij leren spelenderwijs rugby zodat we een goede basis hebben om het spel goed en verantwoord te kunnen spelen als we groter worden.”

Bij de Turven gaan we gewoon door met het oefenen van deze rugbyvaardigheden. De Turven zijn 6 of 7 jaar jong en spelen “tag rugby”, een variant op full contact rugby waarbij het de bedoeling is een van de lintjes [tags] van de tegenspeler die de bal heeft af te pakken zodat deze de bal verplicht moet afspelen. Heb je beide tags te pakken, dan heeft jouw team de bal veroverd en kan je zelf ten aanval gaan. Echt fysiek contact wordt met deze spelvorm zo veel mogelijk vermeden. Door naast onze trainingen ook wedstrijdjes te spelen leren we de basis van het spel nog beter. En we maken natuurlijk veel plezier!”

De Benjamins (8 of 9 jaar) hebben vaak bij de Turven en soms ook al bij de Guppen heel wat rugbyvaardigheden geleerd en wedstrijdervaring opgedaan. Tijdens trainingen worden deze vaardigheden verder verfijnd. In vergelijking met de Turven worden er weer wat nieuwe spelelementen toegevoegd, zoals de 3-mans “uncontested” scrum. Ook spelen de benjamins full-contact rugby en dus niet meer met de tag belts. Wij gaan op een leuke manier met het rugbyspel aan de slag! Meer spelers, een groter veld en ook scrums, rucks en mauls maken deel uit van ons spel.”

Training

De Guppen, Turven en Benjamins trainen bij RRFC De Bokkerijders een keer per week op Sportpark Kitskensberg. 

Voor de trainingen is sportkleding zonder ritsen en capuchons, alsmede noppenschoenen nodig. Een bitje ter gebitsbescherming is verplicht!

Wedstrijden

Incidenteel worden er bij de Guppen, Turven en Benjamins in het weekend uit- en thuiswedstrijden (in toernooivorm) gespeeld binnen het district Limburg en Brabant, alsmede eigen thuistoernooien en bondsdagen.

Meedoen?

RRFC De Bokkerijders is altijd blij met nieuwe rugbyjeugd, dus meld je snel aan of kom gratis proeftrainen!

Wil je kijken of rugby een leuke sport is voor jou, dan ben je van harte welkom om geheel vrijblijvend een aantal keer mee te trainen. Vind je het leuk, dan kun je natuurlijk gewoon lid worden.

Algemene informatie

Trainer:
Ruud en vacature

Teammanager:
Cindy

Leeftijdscategorie:
5 t/m 9 jaar

Trainingstijden:
Donderdag van 18:45-19:30 uur

Clusterpartners:
Maastrichtse Rugby Club, Rugbyclub The Vets en The Wallaby’s

Competitie:
toernooidagen