RRFC De Bokkerijders

VOLG ONS :

Kevin Moors

Even voorstellen: Kevin is één van onze jeugdtrainers voor U12 – U16

 

Stel jezelf even voor.

Ik ben Kevin Moors en ik ben trainer van de U12, U14 en U16. Ik ben 36 jaar, ik werk in de ICT en ben geboren en getogen in Roermond.

Hoe ben je bij RRFC De Bokkerijders terecht gekomen?

Op mijn 15de ben ik terecht gekomen bij (destijds) RRFC via mijn neef Jeffrey. Ik was opzoek naar een nieuwe sport om te beoefenen. Voetbal was niet echt mijn ding, maar rugby wilde ik graag wel eens proberen. En inderdaad, dit was een sport die ik echt leuk vond.

Heb je zelf rugby gespeeld? Zo ja, waar?

Ja, ik heb zelf ook rugby gespeeld in Roermond. Ik heb verschillende posities in de voorwaartse gespeeld, maar voornamelijk op tighthead prop of in de tweede rij.

Waarom wilde je (jeugd)trainer worden?

Een aantal jaar geleden ben ik zelf helaas moeten stoppen met spelen in verband met met een flinke knieblessure. Maar als rugby je eenmaal te pakken heeft, raakt het je niet meer los. Aangezien ik toch nog met enige regelmaat op de rugbyclub te vinden was, heeft men mij gevraagd of ik wou komen helpen bij de jeugdtraining. Dat leek mij geen slecht idee.

Hoe bevalt het tot nu toe om jeugdtrainer te zijn bij RRFC De Bokkerijders?

Ik ben pas net begonnen als trainer. Ik weet wel het één en ander van rugby, maar om dat over te brengen op andere is toch weer heel wat anders. Het geeft wel veel voldoening als je anderen kan helpen om te groeien in hun spel.

Wat hoop je met jouw team(s) te bereiken?

Rugby is in Nederland helaas lang niet zo populair als ik graag zou willen. Ik wil graag bouwen aan de toekomst van onze club en de rugbysport in Nederland. Als de jeugd met veel plezier kan trainen en wedstrijden kunnen spelen levert dat een mooie bijdrage.