RRFC De Bokkerijders

VOLG ONS :

Veelgestelde vragen over het
coronavirus en sport

Beste sportverenigingen,

N.a.v. de persconferentie van gisteravond geven wij jullie een update van de belangrijkste wijzigingen die relevant zijn voor de sport in onze regio. De maatregelen zijn te vinden op de site van de rijksoverheid. Deze is heel duidelijk, lees dit goed door: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport 

Enkele zaken die ik er uit wil halen zijn: De basisregels zijn:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten, voor en na de wedstrijd wel afstand houden.).
  • Probeer drukte te vermijden.
  • Was vaak je handen.

 

Publiek bij trainingen en wedstrijden:

· Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek tot nader bericht niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.

· Geldt het verbod op toeschouwers bij zowel amateurwedstrijden als profsportwedstijden? Ja. Het verbod op toeschouwers geldt voor alle sportwedstrijden.

· Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd? Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

· Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijden. Ben ik dan een toeschouwer? Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

· Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken? Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken. Sportkantines:

· Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tot nader bericht DICHT. Dit geldt voor alle activiteiten zoals wedstrijden, trainingen en ook voor vergaderingen. Gezelschapsgrootte en samenkomst:

· Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor de sport? Nee, sportbeoefening is uitgezonderd. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters wel.

· Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten voor ook voor jongeren? De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

· Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport? Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.